Artikler og tips

Læs vores gode råd, tips og anbefalinger, til hvordan du bedst sikrer vandafledningen i din bygning.

 • Vandkamp i april

  Vandkamp i april

  Vandkamp i april Vandkamp – eller ej? Vandet finder altid en vej. Sådan siger vi her hos Vandafledning.dk, og derfor handler det om at bygge og indrette sig i samklang med vandet – ikke imod det. Det var også et af de gode budskaber på konferencen ’Vandkamp 2’, og den …Læs mere…
 • Coronaen påvirker klima og miljø

  Coronaen påvirker klima og miljø

  Coronaen påvirker klima og miljø Måske kan vi blive inspireret til at styrke indsatserne for miljøet Hvis man ser på satellitbilleder af de forskellige verdensdele, som er taget henholdsvis før og efter, at corona-krisen satte ind, kan man se tydelig forskel. Områderne omkring de store byer i verden er mindre …Læs mere…
 • Spildevandets vej

  Spildevandets vej

  Spildevandets vej Hvert døgn bruger en dansker i gennemsnit 80 – 150 liter vand. Det bliver til adskillige kubikmeter hen over året. Og så har vi endda sparet rigtig meget på vandet de senere år, så vandforbruget er faldende – men vi bruger stadig masser af vand. Meget af vores …Læs mere…

Langt fra alle vandskader er dækket af forsikringen

Vand finder altid en vej, og derfor er det afgørende, at man har styr på, hvordan ens forsikring dækker vandskader. I princippet skal vandet komme fra oven, hvis forsikringen skal betale for skader. Men der kan være undtagelser. Så læs forsikringsbetingelserne omhyggeligt, så du ved, hvad forsikringen dækker. Denne artikel fra Midtjyllands Avis forklarer mere om det vigtige emne.

Skybrudssæson: Har du styr på vandet?

Der kan være flere aktører på banen, hvis der opstår vandskader af den ene eller anden grund. Denne artikel fra Penge & Privatøkonomi fortæller om de fem instanser, der kan komme til at spille en rolle ved vandskader: Kommunen, grundejeren, forsikringsselskabet, vand/forsyningsselskabet og Stormrådet.

94.000 vandskader på bygninger i 2018

I 2018 var der knap 94.000 vandskader på bygninger – 11.000 færre end 2017. Også antallet af skader på løsøre faldt – fra omkring 10.000 skader i 2017 til ca. 7.000 i 2018. Læs Forsikring & Pensions redegørelse her.

Dine vandskader kan blive en dyr fornøjelse: Beskyt huset og spar på forsikringen

Det kan blive rigtig dyrt for familier, der gang på gang rammes af vandskader. Men der kan være penge at spare ved at forebygge – for eksempel kan BT fortælle, at et forsikringsselskab tilbyder rabat til kunder, der forebygger skader.


Bygningsreglementet

I Bygningsreglementet §77 står der, at “Afløb for regnvand skal udføres, så bortledning, nedsivning eller vandansamling ikke medfører risiko for skader på bygninger eller bygningsdele eller andre ulemper, f.eks. gener for trafik.”

Drift og vedligehold af afløbsinstallationer skal ske, så de til enhver tid overholder bestemmelserne i §70-78.
Læs alle bestemmelserne på deres hjemmeside.


Få tilsendt vores PDF “5 gode råd til at sikre korrekt vandafledning”. 

ADRESSE

Vandafledning ApS
Herstedøstervej 21
2600 Glostrup
CVR-nr. 38152106

KONTAKT

Tlf.nr. 25 94 25 81
E-mail: info@vandafledning.dk

Få tilsendt vores PDF
"5 gode råd til at sikre korrekt vandafledning"